Sunt o mare iubitoare de flori,de toate felurile. De aceia printre multe alte specii detin si aceasta floare deosebia numita Leandru, care nu este foarte pretentioasa dar cu toate astea pe tot parcursul verii ma rasplateste cu o multitudine de flori albe, roz si rosii.Dar sa va spun mai multe despre acesta floare. Leandru este un arbust cu aspect decorativ datorat florilor sale divers colorate. Are ramuri elastice bogat imbracate de frunze verzi, lungi de 10-12 cm, persistente. Florile cresc in varful lastarilor anuali si pot fi simple sau batute de culoare alb, roz sau rosie. Poate fi cultivat in ghivece sau direct in gradina( numai in perioada calda a anului).
Interesant arata si tecile in care se formeaza semintele asemanatoare unor pastai lungi si subtiri. Plantele in ghiveci pot atinge inaltimea de 1.5-2 metri. In mediul natural plantele depasesc 2 metri. Leandru este o planta rezistenta la intemperii(ploi,vant puternic), de aceia se poate transplanta vara direct in gradina avand grija sa-l scoatem toamna tarziu sa-l punem din nou in ghiveci, ferit de inghet. O gradina cu astfel de plante va arata deosebit de eleganta si proaspata, florile de leandru emanand un parfum extrem de placut si inconfundabil.
Perioada cand Leandru infloreste este mai-octombrie deci va veti bucura de frumusetea florilor o perioada lunga de timp. De preferat in ghiveciul plantei ar trebui sa avem un amestec de pamant de gradina cu nisip si turba sau pamant gata preparat din magazin. In perioada de vara udarea se face abundenta astfel incat intre doua udari pamantul de la suprafata sa nu se usuce iar iarna udarea se face cu cantitati mai mici de apa la intervale mai mari (de doua ori pe luna). Asa cum va spuneam nu este o planta pretentioasa astfel incat vara se comporta perfect in conditii de caldura si iarna suporta usor temperaturi scazute pana la 2-3 grade putand fi pastrata in hol, solarii sau pivnite.
Inmultirea Leandrului se face prin butasi pusi la inradacinat insticle cu apa sau prin marcotaj. Simplu si ieftin, nu? Chiar daca nu este o planta pretentioasa, Leandrul are si el cativa dusmani in randul paduchilor testosi si lanosi sau acarianul rosu comun, dar care pot fi combatuti usor cu insecticide si acaricide specifice.
Sper ca v-am convins sa aduceti in casele voastre o astfel de floare care va va incanta atat cu florile sale deosebite cat si prin parfumul sau incomparabil.
Sursa imaginilor Google.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu