Avem nevoie doar de:
- 2 portocale,
- 1 litru de lapte,
- 300 gr zahar,
- 1 pliculet de zahar vanilat,
- 6 oua..
Acestea fiind pregatite sa ne apucam de treaba: portocalele se spala bine si se razuie coaja. Laptele se pune la fiert cu zaharul vanilat si coaja de la o portocala. Intr-un vas se bat ouale cu 150 gr de zahar pana se topeste zaharul. Apoi se incorporeaza laptele cald si compozitia rezultata se pune in forme unse cu unt. Formele se pun intr-o tava cu apa rece si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 min.
Intre timp pregatim siropul astfel: coaja de la cealalta portocala se opareste in apa clocotita
( cam 150 ml apa), dupa care scoatem coaja si in apa punem restul de zahar si stoarcem sucul de la cele doua portocale. Amestecul se pune la fiert timp de 5 minute dupa care se pune la racit.
Dupa ce sunt gata se scot formele de la cuptor, se lasa la racit si se desprinde usor cu un cutit de forme si se rastoarna pe farfurie. Eu trebuie sa recunosc ca nu am avut curajul sa le rastorn si le-am savurat direct din forme.
Peste adaugam siropul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu