Ca ingrediente avem nevoie de:
- 400 gr piscoturi,
- 500 ml lapte,
- 500 ml frisca lichida,
- 200 gr zahar,
- 1 conserva de ananas,
- 5 galbenusuri,
- 2 linguri de faina,
- 20 gr gelatina,
- fructe.
In primul rand ne vom ocupa de gelatina pe care o vom pune intr-un bol si peste care vom adauga putina apa calduta si vom amesteca din cand in cand. Intre timp vom prepara crema, pentru care vom pune zaharul, peste el galbenusurile, faina si amestecam bine cu un tel pana ce ingredientele se omogenizeaza, dupa care adaugam laptele putin cate putin si il incorporam usor in amestec. Se amesteca bine pana se obtine o crema omogena pe care o punem la foc mic pana se ingroasa amestecand continuu. Crema astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu friga dar cat sa fie suficient de calda sa dizolve gelatina. Cat timp crema se raceste ne vom ocupa de fructe pe care le curatam si le taiem cubulete. Eu am ales sa pun portocale, kiwi si ananasul din compot pe care le-am pus putin la scurs dupa ce le-am taiat cubulete.
Dupa care ne vom ocupa de frisca pe care o vom pune intr-un vas pentru mixer si o mixam pana devine o spuma tare, peste care vom adauga crema pregatita pe foc care intre timp s-a racit complect, mai intai jumate si incorporam, dupa care si cealalta jumatate.
Acum nu ne ramane decat sa montam tortul, pentru care vom avea nevoie de o tava cu inel, in care vom aseza piscoturile pe care le trecem mai intai prin sucul de la conserva de ananas.
Dupa ce am terminat de asezat piscoturile adaugam crema in straturi si peste fiecare strat de crema adaugam si fructe.
Pofta buna va doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu