luni, 9 martie 2015

Eclere

Va plac eclerele? La noi in familie aceasta prajitura este adorata, fiind intotdeauna in topul preferintelor. De aceia m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta luata fix din caietul mamei mele. Eu am aici o reteta din care ies aproximativ 60 de eclere mari, deoarece, asa cum v-am spus este o prajitura pe gustul intregii familii si intotdeauna facem mai multe pentru a multumi pe toata lumea.Bineinteles ca daca se doreste se poate injumatatii cantitatea ingredientelor.
Iata ingredientele de care veti avea nevoie:

 pentru cojile de eclere:
 - 1/2 kg de faina,
- 15 oua,
- 1 litru de apa. 

pentru crema:
- 4 litri de lapte,
- 28 linguri de faina,
- 4 cani de zahar,
- 2 oua,
- esenta de lamaie,
- optional stafide.

pentru glazura:
- ciocolata de menaj,
- ulei.

Pentru cojile de eclere se pune la fiert apa cu un praf de sare si cu uleiul. Cand a dat in clocot se adauga faina si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se incorporeaza ouale unul cate unul.Rezulta o compozitie cremoasa din care formam cojile de eclere cu un posh sau pur si simplu cu o punga, in tava de copt unsa cu ulei sau putem folosi hartia de copt.Foarte important este ca in timpul coacerii sa nu se deschida usa cuptorului, cel putin in primele 30 min.







Intre timp ne vom ocupa de crema, pentru care vom amesteca zaharul cu ouale mai intai, dupa care vom adauga putin lapte si faina. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a dat in fiert se pune acea compozitie din faina, oua si putin lapte, amestecand continuu pana se ingroasa.Dupa care lasam sa se racoreasca si adaugam esenta si stafidele.


Pentru glazura este foarte simplu: vom topi ciocolata intr-un vas la aburi si vom subtia atat cat dorim cu ulei.
Cand cojile de eclere si crema s-au racit ne apucam sa umplem si sa glazuram eclerele.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu