vineri, 20 martie 2015

Ridichea neagra, aliatul perfect impotriva gripei

Trecerea de la iarna la primavara aduce schimbari de temperatura ce inlesnesc racelile si atacul virusului gripei. De aceea este bine si absolut necesar sa apelam, pe langa retetele date de medicii de familie si la remedii " babesti " care de multe s-au dovedit a fi mult mai eficiente decat medicamentele. Un astfel de aliat impotriva racelii si nu numai este si ridichea neagra. Cand o vezi, iti pare urata, cam badarana fata de surorile ei, ridichea alba si cea rosie.

Dar cu toate astea, trebuie apreciata fiindca este mult mai puternica, la fel si efectul ei este mult mai puternic, chiar radical fata de surorile ei. Se stie despre ea ca e bogata in fier, potasiu, iod, vitaminele B, C. Pe langa faptul ca este un cunoscut remediu impotriva tusei are numeroase alte intrebuintari. De exemplu stiati ca in caz de pneumonie se folosesc cataplasme de ridiche neagra rasa, pusa pe piept? Datorita proprietatilor dezinfectante este recomandata in vindecarea unor probleme ale pielii. Eu am aflat si o reteta foarte simpla de hidratare a tenului meu uscat pentru care nu trebuie decat sa dai pe razatoare o jumatate de ridiche si o amesteci cu o lingurita de miere . Aplici compozitia pe pielea spalata timp de 10 min si apoi clatesti cu apa calduta. Tenul va fi revigorat, hidratat si curat. Si acneea are un dusman in ridichea neagra care este eficienta datorita continutului de sulf si se foloseste astfel: se da pe razatoare, se stoarce si se incalzeste usor piureul rezultat. Se aplica masca pe fata si se tine aproximativ 15 min, dupa care se clateste bine fata. Tamponezi apoi cu sucul obtinut, lasi 10 min sa-si faca efectul dupa care clatesti cu apa.
Sucul de ridiche neagra este benefic si pentru par, contribuie la cresterea lui si intareste firul de par.
Si pentru ca pana acum v-am vorbit de tratamentele externe, sa va spun cate ceva si despre tratamentele interne. Ridichea neagra este eficienta in cazul tusei convulsive, cand se foloseste astfel: se gaureste o ridiche neagra si se umple cu zahar tos. Se va forma un sirop care se va bea din ora in ora. In acest timp vom consuma ridichea in salate, sub forma de felii taiate marunt. 


Consumata in forma asta, salata, are proprietati in reglarea tensiunii arteriale, datorita continutului de potasiu si pentru a regla circulatia sanguina. Celor care sufera de artrita, li se recomanda sa consume in fiecare zi salata de ridiche in stare cruda, neprelucrata termic. Adaugam in salata putin ulei de mazline si doua linguri de otet de mere si obtinem o salata benefica si gustoasa. 
Retine deci ca este mai usor sa previi decat sa vindeci! Asadar sa consumam ridichea neagra in acest anotimp!

Multa sanatate va doresc fiindca este mai buna ca toate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu