Iata ingredientele de care veti avea nevoie:
- 10 oua,
- 250 gr zahar,
- 1l lapte,
- 250 gr unt,
- 250 gr faina,
- esenta de vanilie.
Batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce compozitia se dubleaza si devine cremoasa. Topim untul, il lasam sa se raceasca apoi il adaugam in crema de oua, dupa care adaugam si faina in ploaie si in cele din urma laptele si esenta. In continuare ne vom ocupa de albusuri pe care le batem pana obtinem o spuma tare dupa care le adaugam la restul compozitiei si le incorporam usor cu o lingura cu miscari de jos in sus. Nu ne ramane decat sa turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Acum trebuie doar sa avem rabdare sa se raceasca complect, ideal ar fi sa stea peste noapte dupa care se orneaza cu zahar pudra. Rezultatul este fabulos, din compozitia lichida pe care am introdus-o in cuptor avem acum o prajitura delicioasa cu doua straturi de blat si la mijloc un strat generos de crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu