sâmbătă, 28 martie 2015

Prajitura desteapta

Pentru cei care inca nu stiu aceasta prajitura se numeste desteapta fiindca la copt se separa in trei straturi. Trebuie sa recunosc ca prima data cand am incercat aceasta reteta am avut ceva emotii pentru ca nu as fi crezut ca o sa-mi,  iasa e atat de usor de facut iar rezultatul depaseste asteptarile. Daca va place crema de zahar ars cu siguranta aceasta prajitura va fi pe gustul dumneavoastra.

Iata ingredientele de care veti avea nevoie:

- 10 oua,
- 250 gr zahar, 
- 1l lapte, 
- 250 gr unt,
- 250 gr faina,
- esenta de vanilie.

Batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce compozitia se dubleaza si devine cremoasa. Topim untul, il lasam sa se raceasca apoi il adaugam in crema de oua, dupa care adaugam si faina in ploaie si in cele din urma laptele si esenta. In continuare ne vom ocupa de albusuri pe care le batem pana obtinem o spuma tare dupa care le adaugam la restul compozitiei si le incorporam usor cu o lingura cu miscari de jos in sus. Nu ne ramane decat sa turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem tava in cuptorul  preincalzit la foc mediu pana se rumeneste si trece testul cu scobitoarea. Acum trebuie doar sa avem rabdare sa se raceasca complect, ideal ar fi sa stea peste noapte dupa care se orneaza cu zahar pudra. Rezultatul este fabulos, din compozitia lichida pe care am introdus-o in cuptor avem acum o prajitura delicioasa cu doua straturi de blat si la mijloc un strat generos de crema.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu