Pentru aluat:
-2 oua,
- 9 linguri de zahar,
- 6 linguri de ulei,
- 6 linguri de lapte,
- 1 plic praf de copt,
- faina cat cuprinde.
Pentru crema:
- 4 galbenusuri,
- 1 litru de lapte,
- 1 cana de zhar,
- 1 cana de faina,
- esenta de vanilie sau zahar vanilat.
Mai intai ne vom ocupa de aluat, pentru care se mixeaza mai intai ouale cu zaharul, apoi se adauga rand pe rand uleiul, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat elastic care se lasa 30 min si din care vom intinde foi si vom taia fasii care se vor rula pe formele de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc usor.
Intre timp ne vom ocupa de crema: punem laptele la fiert, intre timp batem galbenusurile cu zaharul si adaugam faina, diluam cu putin lapte. Cand laptele ajunge in punctul de fierbere, lasam focul mic si adaugam compozitia amestecand continuu. Cand crema s-a ingrost, luam de pe foc si lasam sa se racoreasca puti, dupa care adaugam esenta si margarina.
La final nu ne ramane decat sa umplem rulourile cu crema, cu ajutorul unui posh si sa le pudram cu zahar.
La final iata rezultatul:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu