marți, 17 februarie 2015

Amandine pufoase si insiropate



 Pentru multi dintre noi amandina este una din cele mai bune prajituri. Plina de ciocolata, pufoasa si insiropata, este varianta perfecta pentru un desert delicios.
Iata cum sa obtii niste amandine perfecte, dupa o reteta simpla:

Pentru blat aven nevoie de:
- 6 oua,
- 200 gr zahar,
- 30 ml apa,
- 30 ml ulei,
- 20 gr cacao,
- 8 linguri de faina.


Pentru crema:
- 3 galbenusuri,
- 150 gr zahar pudra,
- 250 gr unt,
- 3 linguri de cacao,
- esenta de rom.

 Sirop:
- 400 ml apa,
- 150 ge zhar,
- 2 picuri capucino rom,
- esenta de rom.
Glazura:
- ciocolata topita cu un pic de unt si frisca

Daca toate ingredientele sunt pregatite sa trecem la treaba:
Pentru blat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei dupa care se amesteca cu o lingura de sus in jos. Treptat se adauga faina, amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si hartie de copt se pune compozitia si se da la cuptor pentru 30-35 min. Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua.

Pentru sirop este simplu: se pun toate ingredientele, fara esenta de rom, intr-o cratita pe foc si se tin 5 minute dupa ce compozitia incepe sa fiarba, se ia de pe foc, se adauga esenta si se lasa la racit.
Dupa ce siropul s-a racit insiropam blatul asezat intr-o tava urmand sa adaugam crema dupa care celalalt blat.

 Acum sa ne apucam de crema:  Galbenusurile se pun putin pe foc impreuna cu cacao si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva zaharul.  Se lasa la racit dupa care se adauga untul moale, putin cate putin, amestecand continuu dupa care se adauga esenta, la fel, treptat, amestecand continuu. Crema astfel obtinuta se adauga peste blat.
 La final, dupa ce am pus si celalalt blat, l-am insiropat si pe el adaugam glazura care se face topind ciocolata peste care adaugam si untul.


De ce sa o cumparam de la cofetarie cand e asa de simplu sa o facem acasa?
Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu