miercuri, 16 noiembrie 2016

Salata boeuf


 Indiferent ca este Craciun, Anul nou sau Paste, salata boeuf este un preparat iubit si nelipsit de pe fiecare masa. Este delicioasa si ingredientele sunt la indemana oricui. De curand am aflat ca aceasta salata este inspirata din salata ruseasca, care se prepara dintr-o varietate de ingrediente fine si scumpe. Fiind preluata si in imprejurimi, reteta a fost adaptata si ingredientele scumpe au fost inlocuite cu ingrediente la indemana oricui.Reteta se poate adapta fiecarui gust si poate contine telina, pastarnac, mazare sau orice alte ingrediente va plac. La fel de bine se poate inlocui carnea de vita cu cea de pui. Eu de exemplu am inlocuit gogosarii murati cu muraturi si nu folosesc niciodata mazare.




Ingrediente:
 - 1,5 kg cartofi fierti,
- 800 gr morcovi fierti,
- 500gr carne de vita fiarta,
- maioneza,
- castraveti murati,
- muraturi dupa gust,
- sare. 
 Mai intai ne vom ocupa de cartofi, pe care ii vom taia cubulete mici. La fel procedam cu morcovul, carnea, castravetii si muraturile. In continuare vom amesteca ingredientele,punem si sare dupa gust, dupa care vom adauga maioneza. 
Salata noastra este gata, nu ne ramane decat sa o punem pe platou fie in stilul clasic, fie ne putem ajuta de o forma patrata sau rotunda.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu