joi, 10 noiembrie 2016

Cateva sfaturi pentru o masina in forma

Nu sunt o impatimita a masinilor, cu atat mai putin a condusului. Din contra prefer sa stau cumintica  pe locul din dreapta soferului, deconectata de la haosul din trafic cauzat de acest ritm  tot mai alert al acestor vremuri. Aceasta vesnica lipsa de timp ne face dependenti de autoturismul personal, care, ne place sau nu ocupa un loc de cinste in viata fiecarei familii. La noi in familie sotul este singurul care conduce, dar am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai des sa-mi iau si eu permisul. Am inteles ca defapt masina este un lucru necesar, iar a fi dependent de o alta persoana care sa conduca este destul de neplacut. Asa ca incet, incet am inceput sa ma pun la curent cu cateva aspecte legate de masina, pentru ca trebuie sa recunosc ca sunt total pe langa subiect. Primele sfaturi si indrumari le primesc bineinteles de la sot care isi incepe " cursul" cam asa:
"Draga mea, de cele mai multe ori sa intretii o masina este mult mai ieftin decat sa cumperi una noua. O relatie de lunga durata se intretine cu atentie, si uneori cheltuiala, dar daca faci totul cum trebuie ne vom bucura impreuna multi ani de masina noastra.
O sa incerc sa te ajut sa-ti cunosti masina, pentru ca daca  stii cum functioneaza vei putea depista eventuale probleme. 
In primul rand masina trebuie pastrata curata atat la interior cat si la exterior, iar asta nu are doar rol estetic. Vopseaua de exemplu, nu are doar rolul de a face masina sa arate bine, ci protejeaza caroseria de rugina. Spaland masina cu regularitate eliminam urmele lasate de pasari si murdaria care favorizeaza rugina.
 Un aspect foarte important este verificarea uleiului de motor. Uleiul de motor este sangele vehicolului tau, de aceea trebuie verificat constant si ii vom face schimbul cand va fi necesar si nu cu orice fel de ulei, ci doar cu  ulei Ford, care este cel mai bun ulei pentru motor.
 De asemenea trebuie sa stii ca viata ta calatoreste pe cauciucurile masinii tale, din momentul in care te urci in ea, motiv pentru care starea si functionarea acestora este vitala. Sa stii sa verifici presiunea din cauciucuri este un lucru foarte important, eventual, la nevoie, poti chiar sa schimbi un cauciuc. Stiu ca nu e placut sau distractiv sa faci pana, dar acest lucru e imprevizibil.
 Desigur ca am dori ca masina sa functioneze ideal si sa nu se defecteze niciodata, dar pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa facem mici eforturi financiare si nu numai. Trebuie sa fim atenti sa nu risipim bani pe piese contrafacute si de proasta calitate. Pana acum am folosit  Ford piese originale achizitionate din magazinul online www.pieseautomix.ro , unde gasim produse de calitate la preturi accesibile care  ne asigura o functionare ireprosabila a masinii. Desigur ca uneori intampinam probleme care ne depasesc, dar nu te ingrijora. Eu apelez cu incredere la ajutor specializat din partea Ford Motorcraft.Este foarte bine sa stii ca ai un ajutor de nadejde si ca masina ta este pe maini bune.
 Totusi eu voi fi intotdeauna aici si la nevoie te voi ajuta, dar nu trebuie sa uiti: stiinta inseamna putere.Stiu ca pana acum aceste lucruri nu prezentau interes pentru tine, dar toate au un inceput."
Am ascultat cu interes sfaturile sotului meu si sunt convinsa ca ma voi descurca mai ales ca stiu ca ma bucur de ajutor specializat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu