marți, 23 decembrie 2014

Steaua Craciunului sau Poinsettia

Acum ca tot e sezonul in care predomina cadourile, m-am gandit sa va ofer o alternativa ieftina si de succes pentru femei. Stim cu totii ca acum in preajma sarbatorilor florariile se umplu de astfel de flori spectaculoase numai bune de oferit cadou oricarei femei, fie ca e sotie, sora, mama sau chiar cadru didactic. Dar oare, odata adusa in casele noastre, ce stim despre aceasta planta? Stim sa o ingrijim corespunzator?

Steaua Craciunului reprezinta un simbol natural al sarbatorilor de iarna. Planta creste sub forma unor arbusti, ale caror frunze colorate sunt confundate adeseori cu florile. In luna decembrie frunzele mari, sub forma de petale, se coloreaza in rosu, galben, roz sau crem si tin pana primavara tarziu. Inflorescenta Poinsetiei este, de fapt, un buchet al frunzelor terminale, numite bractee care sunt dispuse in forma de stea, de aici si denumirea de Steaua Craciunului. Adevaratele flori sunt insa niste mici bobite de culoare rosie sau galbena care se formeaza in varfurile tulpinilor pe timpul iernii.
Este o planta perena care, dupa inflorire, trece printr-o perioada de aproximativ doua luni de repaus. Pentru a inflori de Craciun are nevoie de dousprezece de intuneric pe zi, incepand cu 1 octombrie si pana la 1 decembrie.
 Steaua Craciunului este o planta de sera calda, iubitoare de lumina intensa. Solicita temperaturi de 13-25 grade, este mare consumatoare de apa , iar solul in care este plantata este usor si poros. Inmultirea se face prin butasire din aprilie pana in august.
Desi florile cumparate din florarie se adapteaza greu la conditiile noastre de interior, nu este imposibil. Este deci un cadou perfect si o planta spectaculoasa care ne incanta privirile in fiecare sezon de iarna prevestind venirea Craciunului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu