marți, 12 aprilie 2016

Prajitura Kinder



De mult timp caut o reteta de prajitura Kider care sa nu fie foarte complicata. Ei bine acum am gasit-o si am decis sa v-o prezint si voua.

Pentru blat avem nevoie de:
- 8 oua,
- 240 gr zahar,
- 200 gr faina,
- 50 gr cacao.

Pentru crema:
- 500 ml lapte,
- 5 linguri de zahar,
- 5 linguri de amidon,
- 15 ml frisca lichida,
- esenta de rom.
 Pentru decor:
 - nuca de cocos. 
 Desigur, cantitatite pot fi ajustate in functie de cate portii doriti sa va iasa.
 Acum sa trecem la modul de preparare: Mai intai ne vom ocupa de oua: galbenusurile se freaca cu zaharul, albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Apoi faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri alternand cu spuma de albusuri. Compozitia rezultata se toarna in doua tavi, tapetate cu hartie de copt si se coc separat cam 10 min fiecare. 
Intre timp ne vom ocupa de crema: Punem la fiert 400 ml de lapte, iar restul se amesteca cu zaharul si amidonul. Cand laptele s-a infierbantat, adaugam amestecul de amidon si se tine pe foc pana se ingroasa, se ia de pe foc si se lasa la racorit, timp in care ne ocupam de frisca care se bate bine si mai apoi se incorporeaza in crema pregatita mai devreme si care intre timp s-a racorit.
 Nu ne ramane decat sa trecem la montarea prajiturii: intre cele doua blaturi se adauga un strat generos de crema si deasupra se presara nuca de cocos.
 Pofta buna, va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu