miercuri, 20 aprilie 2016

Rulada cu gem


Rulada cu gem este foarte usor de preparat, pentru ca este voarba de o foaie de pandispan subtire, la alegere, cu cacao sau fara, care se unge cu gem. Chiar si asa este preferata fiului meu.
Ingrediente:
- 200 gr gem,
- 5 oua separate,
- 150 gr faina,
- 150 gr zahar tos,
- 50 gr zahar pudra,
- esenta de vanilie,
- un praf de sare.
Pentru inceput vom mixa albusurile cu praful de sare  pana ce vor deveni spumoase, dupa care adaugam zaharul tos, putin cate putin si mixam in continuare. In continuare ne vom ocupa de galbenusuri,
pe care le vom mixa impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana vor deveni cremoase. Acum vom incorpora faina in compozitia de galbenusuri, alternand cu spuma de albusuri. La final punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 170 grade pentru cam 10 min. Cand foaia de pandispan este gata, lasam putin sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar pudra si o vom rula cat se poate de strans impreuna cu hartia de copt si lasam sa se raceasca. Cand foaia de pandispan s-a racit complect, derulam indepartand si foaia de copt, apoi ungem cu gem si rulam din nou, cat se poate de strans. Rulada trebuie sa stea cam 1 ora, dupa care o vom pudra cu zahar. Acum  poate fi servita.
Pofta buna!




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu