miercuri, 13 aprilie 2016

Mini- Amandine


Iata si un desert delicios, perfect pentru iubitorii de ciocolata: mini-amandine. Acesa prajitura, este foarte usor de facut cu ingrediente simple, dar rezultatul este uimitor. Amandinele de casa sunt mult mai gustoase si cred ca nu mai este nevoie  sa zic, mult mai sanatoase. 
 Pentru blat: 

 - 150 gr de faina,
- 5 oua,
- 200 gr de zahar,
- 4 linguri de cacao,
- 1 plic de praf de copt, 
- 1 praf de sare,
- 1 esenta de vanilie.

Pentru sirop:
- 400 ml de apa,
- 200 gr de zahar,
- 2 plicuri capucino,
- 1 esenta de rom.

Pentru crema: 
- 400 gr unt,
- 200 gr zahar pudra,
- 3 linguri de cacao,
- 1 esenta de rom.
Pentru glazura:
- 300 ml smantana dulce,
- 250 gr ciocolata.
 Acestea fiind pregatite, sa trecem la modul de preparare:
Vom incepe mai intai cu ouale, pe care le vom mixa pana cand vor deveni spumoase, dupa care adaugam esenta de vanilie. Peste ele vom pune zaharul, putin cate putin, si mixam in continuare pana cand vor deveni deschise la culoare.  Faina se amesteca separat cu cacaoa, praful de sare si praful de copt si mai apoi le vom incorpora usor in crema de oua cu ajutorul unei spatule. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava de copt, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cam 30 min.
 Cat timp blatul se raceste, ne vom ocupa de sirop, pentru care vom pune mai intai apa intr-o cratita si mai apoi zaharul si capucino si vom lasa sa fiarba, abia dupa ce s-a racorit vom adauga esenta de rom.
Pentru crema vom pune  intr-un vas untul la temperatura camerei, peste care vom pune zaharul pudra, cacaoa si la final esenta de rom si mixam pana obtinem crema.
Pentru glazura punem smantana la fiert, cand aceasta ajunge in punctul de fierbere se ia de pe foc si se pune peste ciocolata. Se lasa putin pana se inmoaie ciocolata si apoi se amesteca pana se topeste de tot ciocolata si obtinem o glazura lucioasa.
Pentru montatul prajiturii nu trebuie decat sa taiem blatul in doua bucati, asezam o bucata in tava, insiropam, punem un strat generos de crema apoi adaugam cealalta parte a blatului si insiropam. Prajitura se lasa la rece pana se intareste crema, apoi portionam in bucati mici pe care la final le vom  glazura.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu