joi, 7 mai 2015

Nuci pregatite in casa




Reteta de nuci umplute este una veche si extrem  de iubita. Pentru mine nucile alaturi de faguri sunt prajiturile copilariei. Din pacate nucile nu se mai fac in casa, preferam sa cumparam nuci umplute din comert, din comoditate,  desi gustul nici  nu se compara.Astfel vechile forme ale bunicilor s-au pierdut dar din fericire pentru cei ce vor sa pastreze vie aroma copilariei, dar care nu mai au la indemana o astfel de forma se gasesc totusi in comert.
 Dar sa revenim la reteta de nuci pentru care avem nevoie de:

Pentru coji:
- 250 gr unt moale,
- 600 gr faina,
- 4 oua,
- 1 plic de praf de copt,
- 4 linguri de zahar pudra,
- 1 praf de sare.

Pentru crema: 
- 200 gr biscuiti,
- 200 gr de nuca,
- 300 ml lapte,
- 100 gr ciocolata topita,
- 70 gr de zahar pudra,
- 20 gr de cacao,
- 1 esenta de rom.

Pentru coji ne vom ocupa mai intai de unt pe care il vom amesteca cu zaharul pudra cu ajutorul unui mixer dupa care adaugam ouale, unul cate unul, dupa care adaugam si praful de sare. Praful de copt se amesteca cu faina dupa care se incorporeaza si faina, putin cate putin. Vom obtine un aluat moale dar in acelasi timp un aluat care nu se va lipi de maini. Acum vom forma bilute rotunde din aluat pe care le vom pune in forma pentru nuci care este incinsa si unsa cu foarte putin ulei si continuam asa pana terminam de copt toate cojile. Dupa ce cojile s-au racit indepartam mai intai surplusul de aluat care ne va impiedica sa obtinem niste nuci frumoase.
Pentru crema vom incepe cu biscuitii pe care ii vom rupe mai intai dupa care ii vom pune intr-un robot si ii vom transforma intr-o pudra fina. La fel procedam si cu nuca. Peste nuca si biscuiti vom adauga cacaoa si zaharul pudra si amestecam, dupa care adaugam si ciocolata topita si mai apoi laptele fierbinte, putin cate putin pana obtinem o crema pe care o vom aromatiza cu esenta de rom.


 Acum nu ne ramane decat sa trecem la umplerea cojilor si obtinem astfel niste nuci delicioase pe care le vom pudra cu zahar si pe care ar fi bine sa le servim dupa cateva ore.

Pofta buna va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu