Ingrediente - 2 checuri:
- 400 gr faina,
- 10 oua,
- 400 gr zahar,
- 8 linguri de ulei,
- 4 linguri de cacao,
- 4 pliculete zahar vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- 1 praf de sare.
Vom incepe sa gatim checul cu ouale, mai exact cu albusurile pe care le punem intr-un vas pt mixer impreuna cu praful de sare si le vom bate pana obtinem o spuma tare, dupa care adaugam zaharul vanilat si putin cate putin zaharul tos. Vom obtine o spuma lucioasa gen bezea.
In continuare ne vom ocupa de galbenusuri peste care vom pune uleiul putin cate putin pana incorporam tot uleiul.
Acum vom adauga galbenusurile peste albusuri, putin cate putin amestecand usor cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.
Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga la fel putin cate putin peste restul compozitiei amestecand usor cu aceleasi miscari de jos in sus.
In continuare compozitia astfel rezultata se va imparti in doua parti egale. Peste una din parti se adauga cacaoa diluata cu putina apa.
Acum trecem la formarea checului pentru care pregatim doua forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt si in care punem cate o lingura din fiecare compozitie pana terminam de format checul.
Checul este gata, s-a rumenit frumos si este delicios.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu