joi, 7 mai 2015

Crema de zahar ars



Crema de zahar ars este o prajitura gustoasa pe placul intregii familii.
Pentru crema de zahar ars avem nevoie de:
- 12 oua,
- 2 cani de zahar,
- 1 cana de zahar pentru caramelizat,
- 2l lapte fierbinte,
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 esenta de rom.
Zaharul se caramelizeaza pana ce capata o culoare aurie, dupa care se lasa la racit dar nu inainte de a roti usor tava pentru a tapeta putin pe margini. Ouale se bat impreuna cu zaharul  dupa care se adauga laptele fierbinte si se amesteca bine dupa care adaugam si zaharul vanilat. Compozitia astfel rezultata se pune in tava peste zaharul caramelizat care deja s-a racit si se da la cuptor la baie de aburi, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra. La sfarsit adaugam esenta de rom si lasam prajitura sa se racoreasca dupa care o dam la frigider pentru a se raci complect.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu