duminică, 26 iunie 2016

Baie moderna in opinia mea

Fie ca vrem sau nu sa recunoastem, in baie petrecem din ce in ce mai mult timp. Aceasta deoarece suntem tot mai atenti la aspectul nostru general, la igiena personala si fiindca dupa o zi obositoare la serviciu o baie buna te relaxeaza si te face sa uiti de toate problemele.
La prima vedere, intotdeauna parca ar fi nevoie de mai mult spatiu in baie, dar daca te gandesti mai bine si organizezi practic obiectele sanitare, un dulapior, o oglinda bine plasata, poti obtine o camera placuta, chiar daca masoara doar cativa metri patrati. Cel mai usor este pentru cei ce construiesc o casa pentru ca pot stabili de la bun inceput unde vor sa fie amplasate obiectele sanitare, lucru care nu se intampla in cazul unei locuinte vechi, fie ea la curte sau la bloc, cand din cauza amplasarii conductelor de alimentare cu apa si canalizare obtiunile sunt foarte reduse. Dar chiar si asa nimic nu este imposibil si ne putem adapta. Intotdeauna este bine sa valorificam spatiul din baie cu mobilier de baie si obiecte sanitare bine alese. Sa nu uitam insa ca exista locuri pe care nu le bagam in seama, dar unde ar sta foarte bine niste dulapuri, de exemplu deasupra vasului de tualeta, sub chiuveta, dupa usa, deasupra chiuvetei sau a oglinzii. In aceste locuri se incadreaza de obicei piese facute pe comanda, dar gasesti si unele care sa se potriveasca la cotele respective in magazin. Pentru mine sunt potrivite unelele moderne, in culori deschise, luminoase, cu oglinzi cat mai mari, poate cu spoturi sau led-uri, sau chiar polite libere, in defavoarea dulapurilor masive, batranicioase. Un cuier care se agata de usa dulapului sau de cea prin care se face accesul in baie si care se fixeaza foarte simplu, fara alte interventii ar fi ideeal. 

Uneori spatiul din baie este doar o chestiune de optica. Pe langa culorile folosite la zugraveala si mobilier, foarte importante se dovedesc oglinzile. O oglinda mare, amplasata deasupra chiuvetei va mari optic incaperea. Pentru spatii foarte mici unde nu este posibila montarea unei oglinzi separate ar fi perfect un dulapior cu oglinda pe usa sau incorporata.O alta solutie eficienta poate fi usa de acces in baie cu fata oglindata ( partea dinspre baie).
Din punct de vedere al cromaticii, predomina albul atat la mobilier cat si la obiecte sanitare, placari ceramice sau zugraveala. Din ce am vazut, se mizeaza pe culori neutre, in tonuri deschise, pe contraste puternice.




Indiferent de felul in care alegi sa-ti amenajezi baia, porneste de la premisa unei lucrari cu materiale de calitate , care sa-si pastreze aspectul in timp si a unei camere usor de intretinut si curatat si neaparat din toate propunerile la moda alege ce ti se potriveste cu adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu