Pentru ca sunt o mare amatoare de ciocolata nu puteam sa ratez aceasta reteta care, desi suna pompos, este destul de usor de preparat. Este un desert delicios, care se serveste cald fie ca atare, fie alaturi de o cupa de inghetata.
Ingrediente:
- 160 gr ciocolata amaruie,
- 75 gr unt,
- 2 oua,
- 2 galbenusuri,
- 30 gr faina,
- zahar vanilat,
- un praf de sare.
Mai intai ne vom ocupa de ciocolata, pe care o vom pune la topit impreuna cu untul, pe baie de aburi. Cand ciocolata si untul s-au topit, luam vasul de pe foc si adaugam zaharul pudra. In continuare adaugam ouale intregi si galbenusurile si amestecam bine. Continuam cu zaharul vanilat, praful de sare si faina si din nou amestecam bine pana le omogenizam si pe ele.
Acum nu ne ramane decat sa punem aluatul in forme de aluminiu, pe care le ungem cu putin unt.
Din ingredientele precizate mai sus vom umple 4 forme. Daca este cazul puteti dubla compozitia, asa cum am facut si eu.
Dupa ce am umplu formele, le dam la cuptor pentru 10 min la temperatura mare, cam 200 grade. Indicat ar fi sa stam pe langa cuptor si sa verificam din cand in cand prajitura, pentru ca daca va sta mai mult la cuptor interiorul nu va mai fi lichid si deci nu va mai curge. Cum acest desert se serveste caldut se poate sa puneti aluatul in forme si sa pastrati formele la frigider pentru a le baga la cuptor fix cand sosesc musafirii.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu