duminică, 3 iulie 2016

Ceai rece pentru o vara incendiara





Fotografia postată de Sorina Braila Ion.







Ceaiul este o bautura preparata din apa calda sau fierbinte turnata peste frunzele plantei.Termenul " ceai", desemneaza la noi , in mod popular, atat planta cat si bautura, dar si alte tipuri de infuzii preparate din plante, frunze, flori, seminte, radacini.
Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume dupa apa, din punct de vedere al popularitatii. Inca din vremuri stravechi , mai ales in cazul culturilor indiene, japoneze si chineze, beneficiile ceaiului erau recunoscute. Specialistii ne recomanda sa consumam ceai cat mai des cu putinta, avand efecte benefice asupra organismului.
Stiati ca ceaiul consumat dimineata diminueaza pofta de mancare pe parcursul zilei, ceea ce inseamna ca il puteti folosi cu incredere atunci cand vreti sa scapati de kilogramele in plus? Sigur ca la aceasta rubrica sunt nenumarate beneficii ale acestui tip de bautura, dar eu, ca orice femeie am pus in cap de lista lupta cu kilogramele.
Ceaiul poate inlocui cu succes cafeaua, ceea ce ne e deloc rau mai ales pe timpul verii si nu numai. In functie de tipul de oxidare al frunzelor exista patru tipuri principale de ceai: ceai alb, ceaiul verde, ceaiul negru, si cel oolong, dar lasand deoparte partea teoretica eu personal cunosc ceaiul din musetel, menta, flori de tei preparat in casa, mai ales pentru efectul terapeutic. Cu timpul am incercat si alte sortimente, cum ar fi ceaiul rece, cu diferite arome fructate.
Acum, cand temperaturile sunt foarte mari un ceai rece, de diferite sortimente pentru fiecare gust, racoritor ar fi ideeal, nu?

Fotografia postată de Sorina Braila Ion.

Arta ceaiului ne vine in ajutor, invitandu-ne pe toti la Marea Racoreala, si ne propune o gama de ceaiuri delicioase pe care le poti prepara foarte usor in variata rece. Ceaiurile reci, o adevarata explozie de gust racoritor, sunt alternativa ideala la bauturile carbogazoase, nesanatoase.
Eu mi-am ales deja cateva variante pe gustul meu pe care mi-as dori sa le savurez:


Fotografia postată de Sorina Braila Ion.


Unul din ele ar fi cel cu mere, pere si capsuni: Tipsi Strawberries, care este o combinatie savuroasa de care te poti bucura atat in varianta fierbinte, pe timpul sezonului rece, cat si ca ceai rece in zilele calduroase.
Fotografia postată de Sorina Braila Ion.



A doua variant ar fi ceaiul de fructe cu mure si coacaze si capsuni Granny's Garden, ideal pentru o pauza racoroasa in zilele fierbinti.
Sunt o multime de variante care te invita sa le incerci.
Acum va las cateva informatii pretioase despre acest ceai:
1 Ice Tea by Arta Ceaiului e 100% natural, contine doar bucati de fructe si frunze de ceai
2 Ice Tea by Arta Ceaiului iti ajunge toata vara: comanzi sortimentele preferate din magazinul nostru online, ti le livram acasa in 24 – 48 de ore si le ai la dispozitie oricand ai chef sa te racoresti
3 Ice Tea by Arta Ceaiului nu ingrasa, putand fi preparat fara zahar, sau adaugand o cantitate mica de miere sau indulcitor natural
4 Ice Tea by Arta Ceaiului vine intr-o gama larga de arome, data de varietatea ingredientelor. Ai de ales intre combinatii inedite de fructe “autohtone”: capsuni, fructe de padure, mere, pere, sau fructe exotice: mango, ananas, papaya, portocale rosii, banana.
6 Ice Tea by Arta Ceaiului se poate consuma atat in varianta fara teina de catre copii sau cei care vor sa reduca continutul de cofeina consumat, sau in varianta cu teina, pentru cei care vor sa se si energizeze in timp ce se racoresc.
6 Ice Tea by Arta Ceaiului e foarte simplu de preparat, ai control total asupra intensitatii gustului si poti sa-l iei peste tot cu tine intr-o cana termos.
Este bine de stiut ca ceaiul este ambalat in pungi cu clips pentru resigilare, si preturile sunt accesibile.
O vara racoroasa va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu