duminică, 19 aprilie 2015

Drobul de miel- vedeta pe masa de Paste




Stim cu totii forfota din bucatarie in perioada sarbatorilor cand gospodinele pregatesc de zor preparate traditionale sau nu, delicioase pe placul intregii familii. Noi mergem pe varianta traditionala si de Paste pregatim pe langa celelalte preparate din miel, drobul care este deja de cativa ani nelipsit de pe masa de Paste. Drobul de miel este un preparat gustos si aromat si in acelasi timp foarte simplu de pregatit.

 Iata ingredientele de care aveti nevoie:

 - organe de miel,
-  4 legaturi de ceapa verde,
- 4 legaturi usturoi verde,
- 6 oua crude,
- 3 oua fierte,
- 2 legaturi de patrunjel,
- 2 legaturi de marar,
- un prapur de miel,
- sare si piper.

Mai intai spala si curata organele de miel, dupa care le vom taia in bucati si le vom pune la fiert. Cand organele sunt fierte le scoatem din apa si, dupa ce s-au racit le vom da prin masina de tocat sau dupa gustul fiecaruia le putem taia cubulete. Daca am terminat cu organele ne vom ocupa de verdeata. Ceapa si usturoiul se vor toca marunt si se calesc bine cu putin ulei si se pun peste organe, restul verdeturilor se taie marunt si se adauga si ele  alaturi de ouale crude pe care le batem bine separat si amestecam bine toate ingredientele.


Acum nu ne ramane decat sa asezam drobul in tava " tapetata" cu prapurul de miel adaugand mai intai un strat, dupa care asezam ouale fierte si din nou un strat, dupa care invelim drobul cu prapurul ramas pe margini. Tava se da la cuptor pana ce drobul se rumeneste frumos deasupra.


Drobul se serveste rece ca aperitiv, este delicios! 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu