Stim cu totii forfota din bucatarie in perioada sarbatorilor cand gospodinele pregatesc de zor preparate traditionale sau nu, delicioase pe placul intregii familii. Noi mergem pe varianta traditionala si de Paste pregatim pe langa celelalte preparate din miel, drobul care este deja de cativa ani nelipsit de pe masa de Paste. Drobul de miel este un preparat gustos si aromat si in acelasi timp foarte simplu de pregatit.
Iata ingredientele de care aveti nevoie:
- organe de miel,
- 4 legaturi de ceapa verde,
- 4 legaturi usturoi verde,
- 6 oua crude,
- 3 oua fierte,
- 2 legaturi de patrunjel,
- 2 legaturi de marar,
- un prapur de miel,
- sare si piper.
Acum nu ne ramane decat sa asezam drobul in tava " tapetata" cu prapurul de miel adaugand mai intai un strat, dupa care asezam ouale fierte si din nou un strat, dupa care invelim drobul cu prapurul ramas pe margini. Tava se da la cuptor pana ce drobul se rumeneste frumos deasupra.
Drobul se serveste rece ca aperitiv, este delicios!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu