duminică, 19 aprilie 2015

Divergent






Va plac filmele SF? Eu trebuie sa recunosc ca nu sunt cel mai inrait fan al acestui gen, dar cu toate astea sora mea ma convins sa vizionez Divergent. Este un film cu adolescenti care este condimentat cu dragoste, aventura, actiune si sf intr-o proportie care nu intrece limita gustului meu.


Intr-un viitor indepartat si vag definit,  in Chicago societatea s-a divizat in cinci districte diferite bazate pe tipul de personalitate al fiecarui individ. Astfel, atunci cand copii implinesc varsta de 16 ani, dau un test de aptitudini care le spune cine ar trebui sa fie si din ce categorie vor face parte. Dupa acest test toti vor participa la o ceremonie formala unde in fata unui auditoriu format din familii si prieteni vor alege categoria din care vor face parte.
Beatrice este din Abnegation, o secta linistita si care se ocupa de cazuri sociale, dar atunci cand isi da testul descopera  ca ea nu se incadreaza in niciuna din categoriile stabilite de societate. Ea este ceea ce se cheama un " divergent "  adica oricine nu face parte din tipicul acceptat de societe este vazut ca o amenintare existentiala a societatii insasi si de aceea aceasta categorie se doreste a fi desfiintata.


Schimbandu-si numele in Tris ea alege sa se alature unui grup de razboinici care protejeaza orasul Chicago, cunoscut sub numele se Dauntless. Printr-o serie de teste si antrenamente ea invata sa-si accepte aspectele feroce ale personalitatii sale, dar in acelasi timp pastreaza secrete rezultatele acestor teste. Ulterior ea afla ca exista o factiune care a testat terenul in liniste pentru a declansa o revolutie si descopera ca singura cale de a-si salva familia si ceilalti locuitori ai orasului este aceea de a demonstra ca, intradevar este o divergenta. In tot acest timp alaturi de Tris este Four care este unul dintre liderii grupului de razboinici si alaturi de care traieste o frumoasa poveste de dragoste.



Este un film care merita urmarit. De curand am aflat ca a aparut si a doua parte a filmului: Insurgent.
Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu