luni, 13 februarie 2017

Tiramisu clasic




Ingrediente:
-  400 g piscoturi,
- 500g  mascarpone,
- 500 ml cafea indulcita,
- 8 linguri de zahar,
- 5 oua separate,
- 3 linguri de cacao,
- 1 esenta de vanilie,
- un praf de sare.

 Vom incepe cu albusurile pe care le mixam alaturi de un praf de sare, pana devin spumoase si tari. Peste albusuri adaugam 4 linguri de zahar si cantinuam sa mixam pana ce albusurile devin lucioase si tari.
In continuare ne vom ocupa de galbenusuri, pe care le mixam de asemenea, impreuna cu restul de zahar si esenta de vanilie, pana se deschid la culoare si devin cremoase. Acum este momentul sa adaugam  crema mascarpone si continuam sa mixam usor pana la omogenizare. Acum nu ne ramane decat sa omogenizam albusurile, putin cate putin, in crema de mascarpone si galbenusuri, cu ajutorul unei spatule.
Daca am terminat de pregatit crema, trecem la asamblarea prajiturii si vom incepe cu piscoturile pe care le trecem prin cafea si le asezam intr-o tava cu pereti inalti (eu am folosit o forma de tort cu inel). Dupa ce am terminat de asezat primul strat de piscoturi, adaugam un strat generos de crema si din nou un strat de piscoturi. La urma adaugam si restul de crema si pudram cu cacao. Prajitura se da la rece, de preferat peste noapte.


Pentru un altfel de prezentare eu am asezat piscoturile insiropate in cafea, in cupe, peste am adaugat crema si la final am pudrat cu cacao. Rezultatul este acelasi, difera doar tipul de prezentare.




Pofta buna va doresc!