luni, 25 mai 2015

Review - Gloves in a Bottle



Ma inumar printre norocosii care au avut prilejul sa testeze acest produs revolutionar, pentru piele care ofera o ingrijire si o protectie  cum nu s-a mai intalnit. Lotiunea Gloves in a Bottle este o lotiune unica de protectie a pielii uscate, care se absoarbe rapid in piele si care patrunde in straturile de suprafata ale pielii creand un strat de protectie si mentinand hidratarea si uleiurile naturale din acestea.
Lotiunea pentru maini, fata, piciore si corp este recomandata de doctori dermatologi si generalisti  pacientilor care sufera de diferite afectiuni ale pielii cum ar fi piele uscata si crapata, eczeme, psoriazis, dermatite, alergii. 

Asa ca am considerat ca cel mai potrivit ar fi ca sotul meu sa beneficieze de numeroasele beneficii ale acestei lotiuni intrucat se confrunta cu problema mainilor uscate si crapate. In general pielea uscata nu este o afectiune grava, dar poate provoca disconfort mai ales cand este afectata pielea mainilor iar daca intervin si crapaturile problema devine tot mai serioasa. Asa ca zis si facut. Sotul meu, care deja nu mai spera sa existe vreun produs care sa-i vina in ajutor, a inceput sa foloseasca lotiunea si rezultatele au fost inbucuratoare inca de la primele utilizari. Incet, incet mainile nu au mai avut acel aspect scorojit si crapaturile au inceput sa dispara, ceea ce l-a incurajat pe sotul meu sa foloseasca lotiunea cu regularitate.


Foarte important este ca odata aplicata lotiunea nu se ia la spalat ceea ce-i ofera un mare plus. De asemenea nu este toxica si nu contine parfum sau grasime. Nu m-am putut abtine si mi-am aplicat si eu lotiunea si am fost surprinsa sa vad cat de repede se absoarbe in piele fara sa creeze acel efect de " grasime "


 Cam astea ar fi de spus despre aceasta lotiune  pe care am fost foarte bucurosi sa o testam, dar daca doriti sa aflati mai multe informatii despre Gloves in a Bottle si efectele ei , sau daca doriti sa achizitionati o astfel de lotiune accesati: http://glovesinabottle.ro/.

joi, 7 mai 2015

Cand femeia nu face nimic...

http://zambaretii.penny.ro/assets/img/372x238.gifCând femeia nu face nimic Într-o zi, soţul vine de la serviciu şi nu poate băga maşina în garaj…
http://zambaretii.penny.ro/assets/img/372x238.gif


Nuci pregatite in casa




Reteta de nuci umplute este una veche si extrem  de iubita. Pentru mine nucile alaturi de faguri sunt prajiturile copilariei. Din pacate nucile nu se mai fac in casa, preferam sa cumparam nuci umplute din comert, din comoditate,  desi gustul nici  nu se compara.Astfel vechile forme ale bunicilor s-au pierdut dar din fericire pentru cei ce vor sa pastreze vie aroma copilariei, dar care nu mai au la indemana o astfel de forma se gasesc totusi in comert.
 Dar sa revenim la reteta de nuci pentru care avem nevoie de:

Pentru coji:
- 250 gr unt moale,
- 600 gr faina,
- 4 oua,
- 1 plic de praf de copt,
- 4 linguri de zahar pudra,
- 1 praf de sare.

Pentru crema: 
- 200 gr biscuiti,
- 200 gr de nuca,
- 300 ml lapte,
- 100 gr ciocolata topita,
- 70 gr de zahar pudra,
- 20 gr de cacao,
- 1 esenta de rom.

Pentru coji ne vom ocupa mai intai de unt pe care il vom amesteca cu zaharul pudra cu ajutorul unui mixer dupa care adaugam ouale, unul cate unul, dupa care adaugam si praful de sare. Praful de copt se amesteca cu faina dupa care se incorporeaza si faina, putin cate putin. Vom obtine un aluat moale dar in acelasi timp un aluat care nu se va lipi de maini. Acum vom forma bilute rotunde din aluat pe care le vom pune in forma pentru nuci care este incinsa si unsa cu foarte putin ulei si continuam asa pana terminam de copt toate cojile. Dupa ce cojile s-au racit indepartam mai intai surplusul de aluat care ne va impiedica sa obtinem niste nuci frumoase.
Pentru crema vom incepe cu biscuitii pe care ii vom rupe mai intai dupa care ii vom pune intr-un robot si ii vom transforma intr-o pudra fina. La fel procedam si cu nuca. Peste nuca si biscuiti vom adauga cacaoa si zaharul pudra si amestecam, dupa care adaugam si ciocolata topita si mai apoi laptele fierbinte, putin cate putin pana obtinem o crema pe care o vom aromatiza cu esenta de rom.


 Acum nu ne ramane decat sa trecem la umplerea cojilor si obtinem astfel niste nuci delicioase pe care le vom pudra cu zahar si pe care ar fi bine sa le servim dupa cateva ore.

Pofta buna va doresc!

Crema de zahar ars



Crema de zahar ars este o prajitura gustoasa pe placul intregii familii.
Pentru crema de zahar ars avem nevoie de:
- 12 oua,
- 2 cani de zahar,
- 1 cana de zahar pentru caramelizat,
- 2l lapte fierbinte,
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 esenta de rom.
Zaharul se caramelizeaza pana ce capata o culoare aurie, dupa care se lasa la racit dar nu inainte de a roti usor tava pentru a tapeta putin pe margini. Ouale se bat impreuna cu zaharul  dupa care se adauga laptele fierbinte si se amesteca bine dupa care adaugam si zaharul vanilat. Compozitia astfel rezultata se pune in tava peste zaharul caramelizat care deja s-a racit si se da la cuptor la baie de aburi, la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra. La sfarsit adaugam esenta de rom si lasam prajitura sa se racoreasca dupa care o dam la frigider pentru a se raci complect.
 

Chec Marmorat


Intotdeauna cand suntem in pana de ideei la capitolul desert, cea mai simpla varianta este checul care este foarte simplu de preparat, cu ingrediente la indemana si mai ales este gustos si preferat de copii.
 Ingrediente - 2 checuri: 
- 400 gr faina,
- 10 oua,
- 400 gr zahar,
- 8 linguri de ulei,
- 4 linguri de cacao,
- 4 pliculete zahar vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- 1 praf de sare.
Vom incepe sa gatim checul cu ouale, mai exact cu albusurile pe care le punem intr-un vas pt mixer impreuna cu praful de sare si le vom bate pana obtinem o spuma tare, dupa care adaugam zaharul vanilat si putin cate putin zaharul tos. Vom obtine o spuma lucioasa gen bezea.
 In continuare ne vom ocupa de galbenusuri peste care vom pune uleiul putin cate putin pana incorporam tot uleiul.
 Acum vom adauga galbenusurile peste albusuri, putin cate putin amestecand usor cu o spatula cu miscari largi de jos in sus.
 Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga la fel putin cate putin peste restul compozitiei amestecand usor cu aceleasi miscari de jos in sus.
 In continuare compozitia astfel rezultata se va imparti in doua parti egale. Peste una din parti se adauga cacaoa diluata cu putina apa.
Acum trecem la formarea checului pentru care pregatim doua forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt si in care  punem cate o lingura din fiecare compozitie pana terminam de format checul.
 Acum nu ne mai ramane decat sa dam formele la cuptor la foc mediu pentru 30 - 40 min pana trece testul cu scobitoarea.
Checul este gata, s-a rumenit frumos si este delicios.
Pofta buna!